WordPress Tema Yükleme
WordPress kendini güncelledikçe ve geliştirdikçe tema yükleme tema aktifleştirme ve dilediğiniz renklere ve biçime göre tema bulmak daha kolay hale geldi.
İlk önce basitçe wordpress ilk kurulumdan sonra basit bir tema nasıl yüklenir onu göstereceğim.
WordPress panelimize giriş yapalım ( http://siteadiniz.com/wp-login.php )
Temalar menüsünde üst navigasyonda karşımıza iki menü çıkıyor. Temaları Yönet ve Tema Yükle , başlangış olarak temaları yönet kısmının alt tarafında wordpressin ilk kurulumu ile gelen temaları göreceksiniz . Görünümü daha farklı yapmak için Tema Yükle kısmına giriyoruz. ;
Bu bölümde WordPress’in yeni sürümü ile gelen bir özellik var ki yeni başlayanlar için çok iyi bir yenilik oda “özellik filtresi”; özellik filtresi ile kendi kafanızda tasarladığınız şablonun özelliklerine tik koyup arama tusuna bastığınızda wordpress sizin belirlediğiniz özelliklere uygun temaları karşınıza sunacaktır.
Karşınıza çıkan temalardan birini hemen yükleyerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Bu en basit yöntemle ücretsiz temaları websitenize uygulama yöntemiydi.
Peki başka nasıl tema yüklerim ?
Elimizde satın aldığımız veya internette bulduğumuz bir tema dosyası var peki bunu nasıl yüklerim ?
Bu dosyayı yüklemenin de iki yöntemi var arkadaşlar.
1. FTP Programı ile WordPress Tema Yüklemek,
FTP Programları , websitenizin dosyalarınıza erişmek için kullanılan programlardır. Yaygın olarak iki program tercih edilmektedir ,ben bunlardan CuteFTP programını kullanıyorum ve o program üzerinden anlatacağım.
CuteFTP ile websitemize bağlanıyoruz. Eğer sunucumuz Windows sunucu ise kök(ana) dizinimiz httpdocs klasörüdür.Eğer Linux sunucuda barınıyorsa websitemiz kök dizinimiz www klasörüdür. Bu klasöre girip şu yolu takip ediyoruz ;
httpdocs ( veya www) >> wp-content >> Themes
İndirdiğimiz Tema klasörünü eğer sıkıştırılmış halde ise (rar veya zip vs. ) çıkarmamız gerekiyor ve tema klasörünü yukarıdada gördüğünüz alana aktarmamız gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken ve en çok yapılan hata tema klasörünün başka bir klasör içinde olarak atmak. Tema klasörü dendiğinde içinde php dosyalarının ve mutlaka bir style.css dosyasının olması gerekir. Bizim aktaracağımız dosya bu dosyadır.
Örneğin ;
Yukarıda indirdiğim temanın içinden çıkan klasörler (videoplus.rar ve sampledata klasörü) . Ben videoplus.rar dosyasını rar.dan açtım ve videoplus klasörünün içini kontrol ediyorum eğer yukarıda bahsettiğim php dosyaları ve style.css dosyaları varsa bu klasör tema klasörüdümdür ve bunu aktarabilirim.
Bu tema klasörünü (örnekte videoplus klasörü ) kopyalayıp , FTP programımızdan girdiğimiz themes klasörünün içine yapıştırıp aktarmasını bekliyoruz. Veya direkt klasörü sürükle-bırak yöntemi ile Themes klasörünün içine bırakarak aktarımını başlatabilirz.
FTP programında aktarımın bittiğini dosya aktarım penceresinin en altında “ Dizin listeleme tamamlandı.” yazısını görmek sureti ile anlayabiliriz. Tema yükleme bittikten sonra Temalar kısmından yüklediğimiz temanın altında Etkinleştir yazısına tıklayarak temamızı aktifleştirebiliriz.
2.Wordpress Tema Admin Panelden Yükleme
WordPress Admin Panelden tema nasıl yüklenir ? Elimizde indirdiğimiz veya satın aldığımız bir tema var ve bunu admin panelinden yüklemek istiyoruz ,
Admin Panelinden Görünüm – Temalar bölümüne girip Tema Yükle seçeneğine tıklayalım ;
Yukarıda da belirttiğim gibi buradada en çok yapılan hata indirilen tema dosyasını direkt buradan yüklemek oluyor. Genelde tema dosyalarını rar formatında sıkıştırıp yüklerler ama yukarıdaki resimde görüldüğü üzere bizden .zip formatında bir dosya istiyor.
Tema klasörümüzü .zip formatına çevirdikten sonra dosya seç butonuna basarak seçip yüklüyoruz .Tema yüklendikten sonra karşımıza şu ekran gelecek .
Etkinleştir linkine tıklayarak direkt etkinleştirebiliriz.
WordPress Tema Yükleme konusunu burada ayrıntılı olarak uzun uzun anlattım ama bu işlemler sizin çok fazla zamanınızı almayacaktır.Herhangi bir soru/sorunuzu yorum kısmından bildirebilirsiniz.
Etiketler ; Wordpress tema ekleme , wordpress temaları , wordpress tema yükleme , wordpress tema download
0 yorum:
Yorum Gönder